Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

A-nergy ΑSH IN ART


Abstract curves (ακρυλικό)
Χρώματα που σχήματα σχηματίζουν αυθαίρετα, είναι…κορδέλες μιάς ακτής, κορυφογραμμές λόφων ή γυναικείες αιθέριες καμπύλες;;;...εδώ μόνο η φαντασία έχει θέση, κι ο ποιητής δεν ξέρει ή δεν χρειάζεται να ξέρει πάντα..."τι θέλει να πεί", Τα χρώματα έχουν τη δική τους αυτόνομη κι ιδιαίτερη γλώσσα…στην ψυχή του καθενός, γραφουν αλλιώς…Wing Lovers (ακρυλικό και παστέλ)
Φιλντισένιες κορδέλλες που του ανέμου ο ψίθυρος παρασέρνει
Πέπλα πλώνονται και τους τυλίγουν τα μαγικά φτερά
που από την πλάτη ξεπηδούν
Φτερά του έρωτα...Σαν άγαλμα δεμένο στης Αργούς την πρύμνη,…
Γυναίκα σε θέση άμυνας-πρόκλησης ή πρόσκλησης ερωτικής,
υποταγμένη αλλά και δυνατή, ετοιμοπόλεμη...
Xέρια δεμένα πίσω από την πλάτη σαν μυστικά φτερά,..
ετοιμα ν’ανοίξουν όταν εκείνη το θελήσει…την αιχμαλωσία της να λύσει...


A-nergy Ομαδική έκθεση εικαστικών

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου στις 8:00 μ.μ. - 30 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ.
Ash In Art
Λαχούρη 1 & Ηρακλέους 10, στάση μετρό Συγγρού - Fix


Η μεγάλη έκθεση του Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στην κρίση, το κεφάλαιο, τις αγορές και όλους έκείνους που προκαλούν το πρόβλημα που λέγεται "ΑΝΕΡΓΙΑ" (A-ENERGY Ι)

1 σχόλιο:

  1. http://sakary-aea.blogspot.com/
    www.sakary.gr

    ειμασταν φιλοι σε ενα παλιο προφιλ που εχω στο φασεβοοκ ελλα στο

    http://athensart-2010.ning.com/ θα χαρω να τα πουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Εργάστηκα στον Τραπεζικό τομέα και σαν ιδιωτική υπάλληλος. ΄Εχω σπουδάσει Γραφιστική και σχεδιασμό εντύπου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Μαθήματα σχεδίου στο εργαστήριο της ΄Αννας Πλαγιάννη και στον Πλάκα. Mαθήματα χρώματος με τον Γιώργο Οικονομίδη, τον Κώστα Χαιρέτη και την Καλλιόπη Ρούση.Μεικτές τεχνικές στις Νέες Μορφές.Συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε πνευματικά κέντρα των δήμων περιοχής Μεσογείων, Πολιτιστικό κέντρο δήμου Φαλήρου Απρ.2010, ARTogether Festival Ιούνιος 2010. Mιχαήλ Ρωμανός & friends, Art4all, Γυναίκα_Unique (Τεχνόπολη) Νοεμ.2011, Αsh in Art A-Energy Ιαν.2011, Παλατάκι Χαϊδαρίου-Τεχνόσφαιρα, Δημαρχείο Χολαργού Μαι2011, Στην ΄Ανοιξη της Τέχνης Απρ.2011, "Δρώμενα Τέχνης" του Μιχαήλ Ρωμανού Ιούνιος 2011, "΄Οταν η Τέχνη φιλοσοφεί" Οκτ.2011, Ζάππειο Ιαν.2012, Φλοίσβος ¨Περί Ϋδατος" , Art Gallery Kolonaki Φεβ.2012.., Τεχνόσφαιρα Οκτ.2012. Σχεδιασμός εξωφύλλων για συλλογές διηγημάτων και μυθιστορήματα.

Ζω κι εργάζομαι στην Αθήνα, στα Μεσόγεια, όπου διατηρώ εργαστήριο ζωγραφικής, και δημιουργίας κοσμημάτων με ημιπολύτιμους λίθους. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή διηγημάτων καθώς και την ποίηση. ΄Εχω εκδόσει μια συλλογή διηγημάτων το 2007 με τίτλο «΄Οσο κρατάει ένας καφές» από τις εκδόσεις Λύχνος, και μιά ποιητική συλλογή με τον τίτλο "Εδώ θα μείνω..."

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥ

΄Εχω μιά έμφυτη αγάπη και κλίση στις πλούσιες φόρμες και στα δυνατά καθαρά χρώματα και τις αντιθέσεις τους. Αγαπώ τους Εξπρεσσιονιστές και τους Φωβ: ΄Εντβαρντ Μούνκ, Εμιλ Νόλντε, Βαν Γκόγκ, Μωρίς Βλαμίνκ, Οσκαρ Κοκόσκα και Αντρέ Ντεραίν.Τα θέματα μου είναι γυμνά στο μεγαλύτερο μέρος αλλά και προσωπογραφίες. Χρησιμοποιώ συνήθως ακρυλικά, λάδια, ακόμα και τέμπερα, κάρβουνα και ξηρά παστέλ

Στα πρόσωπα με ενδιαφέρει πρωτίστως η αποτύπωση του ψυχισμού και της έκφρασης. Αγαπώ και άλλα είδη όπως οι νεκρές φύσεις και τα βιομηχανικά-αρχιτεκτονικά τοπία.

Το γυμνό ειδικά το γυναικείο, η μάνα γή, αρχέγονο σύμβολο σε όλες τις μορφές τέχνης, από τα πρώτα αγαλματίδια των αρχαίων πολιτισμών, και μέχρι σήμερα,…το ανθρώπινο σώμα παραμένει γιά μένα το πιό ενδιαφέρον κι ανεξερεύνητο τοπίο, σε όλες τις στιγμές του, περισσυλογής, ενδοστρέφειας, ερωτισμού.

Μ'αρέσει να ζωγραφίζω με χρώματα και λέξεις,... να ονειρεύομαι και να δημιουργώ...

Φωτεινή Μάμαλη

Fotini Mamali-My Paintings